1. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας
(για αρχάριους)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν περιορισμένο χρόνο, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού

Τα μαθήματα της μίας εβδομάδας περιλαμβάνουν 24 ώρες γλωσσικής διδασκαλίας εξοικειώνοντάς σας με την ελληνική κουλτούρα και την καθημερινότητα. Συνδυάζοντας την αίθουσα διδασκαλίας με τις περιηγήσεις και τις εξορμήσεις στην περιοχή, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας, να ζητάτε πληροφορίες από ντόπιους, να παίρνετε οδηγίες μετακίνησης και να παραγγέλνετε σε τοπικές ταβέρνες και καφετέριες.

Τα μαθήματα των δύο εβδομάδων απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν μια πρώτη επαφή με το ελληνικό λεξιλόγιο, την ελληνική γραμματική και την ελληνική σύνταξη με στόχο να αναπτύξουν βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 ώρες γλωσσικής διδασκαλίας, συνδυάζοντας τη γνωριμία με τη γλώσσα και τη γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό. Θα έχετε την ευκαιρία μέσα από την αίθουσα διδασκαλίας αλλά και μέσα από εξωτερικές δραστηριότητες, να μάθετε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας, να περιγράφετε την καθημερινότητά σας, να επικοινωνείτε με ντόπιους, να παίρνετε και να δίνετε οδηγίες μετακίνησης και να διασκεδάζετε…αλά ελληνικά! Παράλληλα, έρχεστε σε επαφή με βασικά στοιχεία της ελληνικής γραμματικής και της σύνταξης.

Τα μαθήματα των τεσσάρων εβδομάδων απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν μια βαθύτερη επαφή με την ελληνική γλώσσα με στόχο να κατακτήσουν τις δομές της και να εξασκήσουν τη γλώσσα στο φυσικό της περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει 70 ώρες γλωσσικής διδασκαλίας σε συνδυασμό με πολιτισμικές δραστηριότητες και εξοικείωση με την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Μέσα από τα γλωσσικά μαθήματα και τις εξορμήσεις σας θα μάθετε να μιλάτε για τον εαυτό σας, να μετακινείστε αυτόνομα, να συμμετέχετε σε συζητήσεις με ευρεία θεματολογία και να ανταλλάσσετε ποικίλες πληροφορίες σε δημόσιους χώρους.

2. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας
(για προχωρημένους)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα προχωρημένου επιπέδου που επιθυμούν να εμβαθύνουν περαιτέρω στην ελληνική γλώσσα.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων προσαρμόζεται στο επίπεδο της γλωσσομάθειάς σας, η οποία ορίζεται μέσω πιστοποιημένων δοκιμασιών, πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Τα μαθήματα διαρκούν μία, δύο ή τέσσερις εβδομάδες και εστιάζουν όχι μόνο στη γλωσσική σας ανάπτυξη αλλά και στην πολιτιστική εξοικείωσή σας με την καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Πολιτιστικές δραστηριότητες:

Οι δραστηριότητες γνωριμίας με την κουλτούρα και την ιστορία της περιοχής περιλαμβάνουν:
  • περιηγήσεις σε ιστορικούς χώρους-μνημεία
  • φυσιολατρικές εξορμήσεις
  • επισκέψεις σε θέατρο και (υπαίθριο) σινεμά
  • συναυλίες ελληνικής μουσικής
  • επαφή με την ελληνική κουζίνα
  • επισκέψεις σε τοπικές γιορτές και φεστιβάλ
  • βόλτα στην τοπική αγορά
  • γνωριμία με την ελληνική τέχνη και λογοτεχνία